Vi er parate til videre vækst i Nordatlanten.

Eksperter i Nord
Arctic Import fejrer i 2018 et flot 40-års jubilæum på baggrund af en historie der startede i Nuuk - og Nordatlanten er stadig handelsvirksomhedens
fokus.

Meget er sket siden Arctic Import blev stiftet i Nuuk i oktober 1978, frem til den virksomhed der i dag rådgiver og leverer varer til købmænd, restauranter og skibe samt tilbyder et bredt sortiment af dagligvarer og udvalgsvarer til offentlige og private virksomheder.

»Vi er stolte over vores 40 år i Nordatlanten. Det kræver noget ekstra at få succes med en handelsvirksomhed under til tider ganske udfordrende logistiske forhold. Det handler meget om viljen til at gå det ekstra skridt for kunden med en passion for det vi beskæftiger os med. En passion jeg dagligt sætter pris på hos mine mange kollegaer« - CEO, Thomas Hjort.

Arctic Import er en del af den grønlandsk-danske koncern Arctic Group - et familieejet foretagende med en årlig omsætning over 400 mio. kr. og med mere end 200 medarbejdere, hvorfra ca. 130 er beskæftiget i Grønland. Arctic Imports største marked er Grønland, men virksomheden er aktiv i hele Nordatlanten.

Arctic Imports stærke position i Nordatlanten bruges i udstrakt grad til at skabe vækst og lokale arbejdspladser. Dette omfatter bl.a. en lang række eksisterende elevpladser og ønske om at tiltrække endnu flere elever i fremtiden med et tilbud om spændende jobmuligheder.

Trimmet virksomhed klar på ny opgaver
Arctic Import påbegyndte tidligt i 2017 enomfattende trimning af virksomhedens engagementer, bl.a. med en beslutning om at afvikle aktiviteter, der ikke relaterer sig direkte til det nordatlantiske marked. Denne proces har omfattet alt fra et nyt ERP-system, som letter virksomhedens daglige processer, til en opdateret ’brand’ designlinje under Arctic Group samt en generel fokusering af aktiviteterne i særligt Grønland og på Færøerne.

Resultatet er en stærk organisation og en klar strategi om fortsat at være den foretrukne handelspartner og vareleverandør i Grønland. Særligt i Nuuk er B2B forretningen vokset og 2018 tegner til et ganske fornuftigt resultat.

»Vi har effektiviseret og mandet op på salgs- og servicedelen, hvilket er kommet eksisterende kunder til gode - og givet os nye. I 2018, har vi bl.a. indgået aftaler med flere krydstogtsrederier - og oplever generelt et vækstpotentiale i tilknytning til turismen i Grønland. Arctic Import står ligeledes for leverancerne til Thulebasen og Siriuspatruljen og kan således også løfte logistisk tunge opgaver med stor præcision - i selv de sværest fremkommelige områder« - Thomas Hjort.

Med 40 års erfaring kommer også de tætte kunderelationer, lokal knowhow og fleksible løsninger. Alt i alt, et stærkt fundament for videre forretningsvækst.

Vækst i takt med udviklingen i Nordatlanten
Om det er møbler, fødevarer, værktøj eller forbrugsvarer, så har Arctic Import de rette produkter samt ansatte, der vægter service og produktkendskab meget højt. »Vi gør det nemt for vores kunder - både i forhold til service og logistik. Denne tilgang og vores mangeårige lokale forankring er helt klart et konkurrenceparameter. Vi er parate til videre vækst i Nordatlanten og ser således frem til udrulningen af en stærkere infrastruktur - eksempelvis den ventede lufthavnspakke i Grønland « - Thomas Hjort.

2018 har også været et godt år for Arctic Import i Island og på Færøerne. På Færøerne har virksomheden nu en permanent repræsentation med ca. 10 mand og der forventes her en tredobling af omsætningen i forhold til 2017.

 

(GE´s erhvervsmagasin 2018 i Børsen den 26. nov)